Radionica izrade prirodne kozmetike (18. svibanj 2018. Korzo)

Pridruži se mladim znanstvenicima u izradi aromatičnih sapuna, balzama za usne i krema na korzu uz stručno vodstvo i nauči kako u svojoj kuhinji „iskemijati“ kozmetiku! Sve što ti je potrebno je malo mašte i puno inspiracije za svoju jedinstvenu kombinaciju proizvoda po želji! Pridruži se najzabavnijoj znanstvenoj radionici na Sveučilištu!

Izrada slova i slagalica (18. svibanj 2018. Korzo)

Pridruži se mladim znanstvenicima u izradi velikih SDF slova i slagalica iz fluorescirajućih materijala i zabavi se zajedno sa svojom ekipom te nauči nešto novo.

SDF SciCafe (17. svibanj 2018.)

SciCafé na popularan način prikazuje aktualne znanstvene teme studentima i građanima grada Rijeke. Projekt vode studenti Medicinskog fakulteta u Rijeci. Cilj projekta je na jednostavan, a opet stručan način, kroz diskusiju o aktualnim znanstvenim, javnozdravstvenim, kulturološkim i socijalnim problemima, podići svijest studentima Sveučilišta u Rijeci i građanima grada Rijeke te približiti im problematiku znanstvene svakodnevice, educirajući ih o načinu na koji i oni sami mogu približiti ovu problematiku drugima te opovrgnuti mitove kojima smo svakodnevno izloženi putem medija.

Putujući znanstvenici (18. svibanj 2018. Korzo)

‘Putujući znanstvenici’ je projekt Udruge studenata biotehnologije Sveučilišta u Rijeci kojim se nastoji popularizirati znanosti s naglaskom na mlađu generaciju. Program se sastoji od provođenja interaktivnih radionica izvođenja pokusa u čijem izvođenju uključujemo i publiku. Pokusi su osmišljeni kako bi animirali ljude i time probudili mlade znanstvenike u njima samima. Stoga nam se pridruži u interaktivnim, zanimljivim i zabavnim pokusima na Korzu

 

Kontakt:

Ivan Franin – znanost@sz.uniri.hr