Ove se godine Culture Weekom proteže tema granice kao aktualnog pojma kojeg se može shvatiti na više načina. Bilo da se radi o geografskim, političkim, ideološkim granicama, granicama identiteta, roda, ali i onim fizičkim i psihičkim, ovoj temi se može pristupiti iz različitih perspektiva.

Središnji dio Culture Weeka bit će radionica Ri:verzija, zamišljena kao interdisciplinarna radionica koja spaja te perspektive odnosno nastoji okupiti sudionike različitih područja interesa i djelovanja.

Radionica uključuje: stručno vodstvo promišljanja teme na zanimljivim lokacijama Rijeke, interaktivni panel na kojem će o granicama govoriti stručnjaci različite akademske pozadine te razmjena dojmova sudionika. Potom bi se oformili radni timovi u svrhu stvaranja kreativnih radova kojima će se tema granica izložiti u prostoru.

Prijave na radionicu otvorene su do 1. svibnja, a prijaviti se možete putem online obrasca.

Napomena:
Prijava sudjelovanja i prikupljanje osobnih podataka prijavitelja izvršit će se u skladu s propisima o zaštiti osobnih podataka. Obrada podataka bit će ograničena i korištena isključivo u svrhu potrebe organiziranja događanja. Prijava sudjelovanja na događanju uključuje i privolu prijavitelja na foto/video/audio snimanje u svrhu dokumentiranja i promocije događanja.

PRIJAVNICA

Uz Ri:verziju, temu granica propitat ćemo i kroz razgovor na temu izazova kretanja osoba s invaliditetom, pub kviz u Riveru, već tradicionalnim oživljavanjem zanemarenih dijelova grada, express tečaj stranih jezika, te kino učionicu.

Cijeli Culture Week zaokružit ćemo prezentacijom Ri:verzije, koncertom i druženjem na Trgu Svete Barbare u četvrtak, 17. svibnja.

Program je organiziran u suradnji s Interdisciplinarnim kolektivom Manufaktura i ESN-om Rijeka.

Uskoro više informacija i detalja, stay tuned!

 

Kontakt:

Franka Zlatić – cultureweek@studentdayfestival.com