Gane RImatore


Gane RImatore, pravim imenom Vedran Ganić, je jedan od riječkih MC-ja, a na hip hop sceni je od ranih 2000-ih godina. Nakon djelovanja u kolektivima Sirotinja d.o.o., a kasnije i MSM (MajstoriSaMora), od svibnja 2013. član je internacionalne hip-hop grupacije The Chosen Few. Iza sebe ima 5 albuma:

“Vol. 1” (2006, feat Denno)
“Kompilacija 07” (2007, kolektiv “Sirotinja d.o.o.”)
“Nocturno Hip Hop” (2009)
“13” (2013)
“Gane u gostima” (Mixtape, 2014)

Surađivao je sa većinom kvalitetnih underground izvođača i producenata (Dejo, Suicide, Miroy, Sova Animal, Denno Carvaglio, DJ Knock, Slom (RI), Stac & Sonny Picasso (KA), Rizbo, Ušikana Družina, Kruks (BG), Buco aka Malidado, Lil’ Bear, Hren Beatz, Dust (ZG), Blaze (OS), Rucksack (MAĐ), Sheky (PU) itd.), ali i sa poznatijim imenima kao što su Target (ex Tram 11), Gidra (Connect) te Saša (Alejuandro Buendija) iz splitske grupe TBF, kao i sa ikonom riječkog, ali i hrvatskog hip hopa, jednim od prvih hrvatskih repera MC Buffalom (R.I.P.).

Pored gostovanja na raznim mixtapeovima hrvatskih izdanja, kao i izdanjima susjednih država, pojavljuje se i na Targetovom albumu “10 Years Of”.

RImatore bilježi veliki broj nastupa, od hip hop evenata diljem Rijeke i okolice, pa i do Zagreba (Aquarius, Tvornica, Klub/Beertija), drugih manifestacija i festivala nevezano za hip-hop (Student Day, RiRock, Gitarijada, Minival Fest itd.) te humanitarnih koncerata, a pjesmu “Reci riječi Rijeci”, posvećenu HNK Rijeka, izvodio je nekoliko puta na ispunjenom stadionu Kantrida prije derbija sa Hajdukom i Dinamom, a posebno se pamti fantastična atmosfera pred 12 000 ljudi i utakmica sa Stuttgartom.

Pišući tekstove u kojima prvenstveno želi ostaviti poruku, kao i predočiti sliku napisanog, Gane predstavlja raznolikost tema, sklonost humorističnim tekstovima, a istovremeno i socijalnu osviještenost u svojim pjesmama. Pjesma “Gradska” sa prijašnjih albuma, kao i pjesma “MajstoRi” sa “Nocturno Hip Hop”-a, bile su himne mjeseca na radiju Soundset Trsat.

Album “13”, koji je izašao 13.05.’13, prodan je i downloadan u kratko vrijeme preko 1500 puta te je predstavljao pravo osvježenje za ljubitelje tematskih tekstova sa porukom, storytellinga, klupskih ritmova, ali i nezaobilaznih socijalnih tematika, a prije svega na “13”-ici se priča o prijateljstvu, povjerenju, ali i općim temama. Sa njega je skinut i singl “Ulični svirač” za kojeg je sniman spot u Londonu, a premijeru je imao i na regionalnom MTV-ju, dok je drugi spot napravljen za pjesmu “Indeficienter”. Oba je producirala Nocturno Pro ekipa.

Na staru godinu 2014/15 svijetlo dana ugledao je mixtape “Gane u gostima” koji se sastoji od nekih gostovanja sa tuđih albuma diljem ex Yu, u svrhu promocije tih izvođača, ali i ukazivanja na neke “prespavane” pjesme i izdanja. Snimljen je i spot za pjesmu “Let’s go” (feat Lil’Bear), a u pripremi je i spot za singl “Od Korza do Knez Mihajlove” (feat Ušikana družina & Latke) koji je kao audio već vani. Mixtape možete besplatno skinuti u kategoriji ALBUMI.

Za 2017. sprema se novi album “Nema u hipu hop” sa dosta jakih gostiju na micu i produkciji, a vani je i 1.singl istoimenog naziva kao i album, za koji je spot sniman u New Yorku.